ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7852

Datum vydání článku: 11.4. 2024


Short Cuts

• Dalším z "modrých" disků Universalu, který ač vybaven českými titulky dorazí do tuzemské distribuce až s mnohaletým zpožděním, bude v květnu komedie Podivná věda (Weird Science, 1985) v osmdesátých letech populárního Johna Hughese (mj. Šestnáct svíček, Snídaňový klub či Volný den Ferrise Buellera). "Počeštěné" BD, které bylo počínaje rokem 2013 v prodeji v několika evropských zemích, dopraví do zdejších obchodů MagicBox.
• Zítra začíná sedmnáctý ročník tradiční cinefilní události roku, jarní přehlídky 70mm filmů KRRR! v Krnově. O programu přehlídky jsem podrobně před měsícem psal v samostatné zprávě (tady), doplňuji tedy jen aktuální informaci od pořadatelů: "Poslední kopie jsou na cestě do kina a my připomínáme, že v noci na čtvrtek uzavřeme on-line akreditaci. Ale nebojte, akreditovat se můžete i v pátek a v sobotu přímo v kině. Pouze pro akreditované je připraveno mnoho doprovodných aktivit - rozloučení s maringotkou krnovského letního kina, přednášky Radomíra D. Kokeše a Ivana Školudy, ´Octová rozlučka´ (poslední projekce raritních filmových fragmentů), ukázky staré techniky a hlavně – v programu jsou letos tituly, které pravděpodobně na žádné jiné přehlídce neuvidíte!"
• Před jeho loňskou televizní HD-premiérou jsem o třicet let starém snímku Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers, 1994) Olivera Stonea a peripetiích s jeho tuzemským (ne)vydáváním na nosičích na Zóně napsal podrobněji (tady), dnes tedy jen stručně upozorňuji na jeho druhé televizní otitulkované uvedení (kanál ČT art ho má na programu v neděli 14. dubna večer).
• Třetí celovečerní snímek režiséra a scenáristy Paula Schradera, "thriller" Americký gigolo (American Gigolo, 1980), vydal na DVD s českými titulky Paramount už v dobách "digitálního pravěku" a před dvaceti lety se film krátce mihnul i v tuzemských obchodech (tehdy přičiněním společnosti HCE). V novém českém přebalu se snímek jednoho z nejtalentovanějších scenáristů všech dob (mj. Taxikář, Zuřící býk či Poslední pokušení Krista) do české distribuce vrátí letos v květnu, tentokrát s logy Paramountu a MagicBoxu.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna