ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7842

Datum vydání článku: 1.4. 2024


Short Cuts

• Společnost Second Run těsně před Velikonocemi, tedy v ohlášeném termínu, poslala v Británii do prodeje BD se snímkem Happy end (1967) Oldřicha Lipského. Celosvětově premiérová edice filmu ve vysokém rozlišení nenabízí restaurovaný (ten totiž neexistuje), nýbrž digitalizovaný přepis, vytvořený před rokem Národním filmovým archivem.
• Dalším přírůstkem do početné série "filmologických" svazků Nakladatelství NAMU je právě vydaná kniha Jana Bernarda Neznámé a zapomenuté filmy Václava Zykmunda, distribuovaná ve dvou provedeních (standardní a limitované). Podrobnosti o knize včetně několika stránek hotové sazby v PDF najdete na webu vydavatele (tady).
• Po necelém čtvrtroce od předchozího edičního počinu se na konci dubna s dalším vydaným DVD pochlubí společnost Multiland. Zatímco předchozí tituly Multilandu, snímky Muž, který stál v cestě (2023) Petra Nikolaeva a Bratři (2023) Tomáše Mašína, mohly alespoň některé ze čtenářů Zóny zaujmout, u chystané komedie Jedeme na teambuilding (2023) Zuzany Mariankové nic takového neočekávám.
• S třítýdenním zpožděním se v německých e-shopech objevilo BD, nabízející ve světové "modré" premiéře proslulý snímek Čarodějův učeň (Krabat - Der Lehrling des Zauberers, 1977) Karla Zemana. Zadní (a samozřejmě i přední) stranu obalu disku, obsahujícího kromě německé i českou zvukovou stopu, si lze prohlédnout na e-shopu JPC (tady).


Copyright © 2002 - 2024, Zóna