ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7527

Datum vydání článku: 29.5. 2023


Short Cuts

Prvním ze čtyř filmů Jamese Camerona, které na letošek k vydání připravuje společnost Disney, bude v prvním červencovém týdnu fantasy Avatar: The Way of Water (2022). Protože ČR patří k těm evropským zemím, v nichž Disney své tituly nevydává na UHD, dorazí Cameronův druhý příběh z Pandory do tuzemských obchodů na DVD a ve dvojím "modrém" provedení - ve standardní verzi a ve steelbooku (v obou případech na 2BD).
I v tuzemských kinech uvedený (viz např. recenze na Moviezone tady) příspěvek k nedlouho existujícímu subžánru "desktopového thrilleru", snímek Nezvěstná (Missing, 2023) Nicholase D. Johnsona a Willa Merricka, vydala na DVD s českými titulky společnost Sony. Do oficiální tuzemské distribuce se disk nepodívá (nemá ho kdo dovézt) a v zahraničí je příslušná mutace disku s českou podporou ke koupi zatím jen v Austrálii.
Populární seriál o sériovém vrahovi Dexter (2006-13) nenajdete v "počeštěné" variantě v nabídce žádné ze streamovacích služeb, a tak neklesá zájem o jeho DVD-verzi. V ČR od roku 2012 do roku 2015 postupně MagicBox vydal boxy se všemi osmi řadami Dextera a souběžně se sérií poslední tehdy připravil i šestadvacetidiskovou mega-kolekci s kompletním seriálem. Jak kolekce, tak většina z jednotlivých sérií je v ČR stále v prodeji, dlouhodobě byl ale vyprodán čtyřdiskový box se závěrečnou osmou řadou. Právě ten se před několika dny objevil v nabídce tuzemských e-shopů poté, co ho MagicBox nechal dolisovat.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna