ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7399

Datum vydání článku: 24.1. 2023


Short Cuts

Deset celovečerních filmů ze "startrekové" série, počínaje Star Trek: Film (Star Trek: The Motion Picture, 1979) Roberta Wiseho a konče Star Trek X: Nemesis (2002) Stuarta Bairda, vydal v ČR na DVD Paramount už před dvaceti lety a naposledy se prodávaly v roce 2006 v podobě dvacetidiskové Star Trek 40th Anniversary SE Movie Collection, obsahující všech deset filmů ve dvojdiskových edicích s nepřeberným množstvím bonusového materiálu. Letos v březnu se kolekce na českém trhu objeví znovu, byť ve spartánštějším provedení - reedice, zprostředkovaná MagicBoxem, totiž nabídne pod názvem Kolekce Star Trek jen deset disků s deseti filmy (tedy bez deseti bonusových DVD), ve všech případech nabízejících českou podporu v podobě titulků i dabingu.
Dva nepřehlédnutelné tituly nabízí v tomto týdnu veřejnoprávní kanál ČT art - v sobotu 28. ledna je součástí programové nabídky Dekameron (Il Decameron, 1971), tedy první část volné "trilogie života" Piera Paola Pasoliniho a o den později stanice uvede Adelheid (1969) Františka Vláčila a režisérově tvorbě věnovaný hodinový dokument z cyklu Zlatá šedesátá II (2014), natočený Martinem Šulíkem.
V produkci HBO vzniklý sedmidílný seriál Generation Kill (2008), adaptující knihu reportéra časopisu Rolling Stone Evana Wrighta o prvních dnech amerického útoku na Bagdád v roce 2003, vyšel v ČR ve warnerském DVD-boxu v roce 2009 a déle než dekádu je beznadějně vyprodán. Letos v březnu se Generation Kill přiřadí k warnerským seriálům reeditovaným MagicBoxem, a to v nezměněném trojdiskovém provedení, tentokrát ovšem prodávaném za zlomek tehdejší ceny (300 korun).
V březnu se na nosičích objeví dva v kinech úspěšné celovečerní animované filmy - zatímco společností Universal připravené DVD se snímkem Kocour v botách: Poslední přání (Puss in Boots: The Last Wish, 2022) Joela Crawforda a Januela Mercadoa dopraví do tuzemských obchodů MagicBox, DVD a BD s animákem Šoumen krokodýl (Lyle, Lyle, Crocodile, 2022) Joshe Gordona a Willa Specka vydává společnost Sony, a tak si je zájemci koupí jen v zahraničí (oba typy disků s českými titulky i dabingem ve výbavě budou v prodeji v Itálii).
Na dva Oscary nominovaný (scénář, mužský herecký výkon ve vedlejší roli) snímek Dějiny násilí (A History of Violence, 2005) Davida Cronenberga se v ČR na DVD prodával před sedmnácti lety, kdy disk vydala tehdy zde ještě působící tuzemská pobočka společnosti Warner. Nezměněnou reedici disku, jen opatřenou novým přebalem, vrátí do tuzemské distribuce letos v březnu MagicBox a prodávat ji bude za stokorunu.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna