ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7213

Datum vydání článku: 28.7. 2022


Short Cuts

Adaptaci románu Jamese Fenimore Coopera Poslední mohykán (The Last of the Mohicans, 1992) s Danielem Day-Lewisem, režírovanou Michaelem Mannem, vydala společnost Warner na DVD už před dvěma dekádami, a tak není divu, že v posledních letech byla beznadějně vyprodaná. V červenci ale tuzemský distributor Warnerů, společnost MagicBox, kdesi "vyškrábla" několik desítek zapomenutých DVD, a tak se nyní Poslední mohykán s cenovkou 200 Kč objevil skladem v nabídce některých velkých tuzemských e-shopů.
Jediným v ČR na DVD dostupným snímkem svého času módního "nezávislého" režiséra Harmonyho Korina je "postmoderní kriminálka" Spring Breakers (2012), před osmi lety vydaná Bontonem. Následující režisérův film Plážový povaleč (The Beach Bum, 2019) se sice promítal v českých kinech, vydavatele už ale nenašel. "Tripová" komedie s Matthewem McConaugheyem v hlavní roli, která je už několik let v nabídce Aerovodu, se dnes večer v premiéře objeví s českými titulky na kanálu ČT art.
O záměru společnosti Universal vydat s českou podporou vikingské drama Seveřan (The Northman, 2022), režisérem Robertem Eggersem avizované jako "setkání Tarkovského Andreje Rubleva s Barbarem Conanem", jsem psal už před téměř dvěma měsíci. Českými titulky vybavená DVD a BD se Seveřanem budou poprvé v prodeji v polovině srpna na polských e-shopech a do tuzemské distribuce je MagicBox uvede v prvním zářijovém týdnu.
Obdivovatelům snímku Smrt v Benátkách (Morte a Venezia / Death in Venice, 1971) Luchina Viscontiho, který na DVD s českými titulky před osmnácti lety vydala společnost Warner, by neměl uniknout v tuzemských kinech před dvěma týdny premiérovaný švédský celovečerní dokument Nejkrásnější chlapec na světě (Världens vackraste pojke, 2021). Portrétuje totiž herce Björna Andrésena, kterého Visconti (coby patnáctiletého) ve Smrti v Benátkách obsadil do role Tadzia.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna