ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=7206

Datum vydání článku: 21.7. 2022


Short Cuts

Můj nedávno zveřejněný tip, že restaurované Ucho (1970) Karla Kachyni by mohlo být uvedeno ve světové premiéře na festivalu v Benátkách, se překvapivě ukázal být trefným.
"Kinetický thriller" Dobrý časy (Good Time, 2017) Joshe a Bennyho Safdieových "pronikl" do hlavní soutěžní sekce v Cannes a o pár měsíců později byl časopisem Film Comment vyhlášen nejlepším filmem roku 2017. Snímek, který v ČR na DVD před čtyřmi lety vydala společnost BMP, uvede dnes večer v titulkované verzi kanál ČT art.
Dalším přírůstkem do neustále doplňované DVD-řady České televize je osmidílný "thrillerový" seriál Ultimátum (2022), ve slovenské koprodukci natočený Michalem Kollárem. Osm hodinových seriálových epizod je ke koupi na dvojdisku, zařazeném do edice ´Seriál´.
Osobnost průkopníka české kinematografie Jana Kříženeckého připomněl Národní filmový archiv naposledy před dvěma lety, kdy na DVD a BD vydal kolekci jeho zrestaurovaných krátkometrážních filmů z let 1898-1911. Na druhé důstojné připomínce se momentálně pracuje, NFA totiž chystá Kříženeckého kolektivní monografii.
Černobílé autobiografické klukovské retro Belfast (2021) Kennetha Branagha, chlubící se sedmi oscarovými nominacemi včetně jedné proměněné (pro sošku si došel sám Branagh za původní scénář), je od června na "počeštěných" DVD a BD v prodeji v Polsku. Uvedení obou typů disků (s logem společnosti Universal na obalu) do tuzemské distribuce avizoval jejich budoucí tuzemský distributor MagicBox v prvním srpnovém týdnu, nakonec se ale v ČR budou prodávat až v září.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna