ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6333

Datum vydání článku: 1.4. 2020


Short Cuts

Před třemi týdny oznámili organizátoři odložení KRRR! neboli jarní přehlídky 70mm filmů v Krnově z původně ohlášeného konce března na neurčený náhradní termín. Včera pak došlo k definitivnímu "odpískání" letošního ročníku, takže nejbližší KRRR! se uskuteční až za rok, konkrétně 16. až 18. dubna 2021.
Německé vydavatelství Ostalgica poslalo na tamní trh BD s restaurovanou verzí snímku Krakatit (1948) Otakara Vávry. Zatímco tři roky stará tuzemská edice filmu měla podobu "dvojpacku" (společně s Krakatitem v něm byla i Haasova Bílá nemoc), německé vydání obsahuje pouze Krakatit (s českým a německým zvukem a německými titulky), přičemž kromě restaurované verze je v bonusech i zkrácená německá televizní verze filmu.
Jak včera upozornil jeden z diskutérů na zóním diskuzním fóru, Muzeum Karla Zemana začalo na svém e-shopu prodávat i criterionský BD-box Three Fantastic Journeys by Karel Zeman, obsahující restaurované verze snímků Cesta do pravěku (Journey to the Beginning of Time, 1955), Vynález zkázy (Invention For Destruction, 1958) a Baron Prášil (The Fabulous Baron Munchausen, 1961). Za box, kódovaný pro region A, na e-shopu zaplatíte 2.290 korun.
V kinech tržebně veleúspěšná animovaná disneyovka Ledové království II (Frozen II, 2019) Chrise Bucka a Jennifer Leeové byla dodatečně doplněna do dubnové sestavy DVD a BD premiér distribuční společnosti MagicBox. Do prodeje 8. dubna vstoupí DVD a BD jak samostatně, tak v "packu", nabízejícím na DVD i BD komplet s prvním filmem série z roku 2013.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna