ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6215

Datum vydání článku: 7.12: 2019


Dějiny čtení

"Lidé si na filmy navykli koukat jinak, na obrazovkách počítačů a mobilních telefonů. To je změna, která se dá přirovnat snad k nástupu zvuku, možná ke vzniku televize v 50. letech. Zažili jsme revoluční dekádu, a ani jsme si to neuvědomili." Anketu o nástupu platforem VoD připravilo Radio Wave. Více tady.
"Scorsese nechává všechny herce hrát své party napříč dekádami a omlazuje je pomocí digitálních kouzel. Výsledek je děsivý. Nikoli vinou špatných triků, pravděpodobně to lépe udělat nelze. Jenže Scorsese tímto aktem provedl cosi až okultního, zbavil své hrdiny věku a především tváře, tedy toho nejcennějšího, co přinejmenším v Hollywoodu herec má. Plátnem se pohybují zvláštní přízraky. Sledujeme nejen tváře, ale také těla starých mužů, kterým se zrovna narodil syn, kteří zrovna přeskakují několik balvanů u břehu moře, aby se zbavili důkazu v podobě smrtící zbraně. Přitom se pod těmi digitálními maskami zračí snaha starců hrát jako zamlada." Recenzi Irčana (The Irishman, 2019) Martina Scorseseho napsal Tomáš Stejskal. Více tady.
"Chceme vyzkoušet platformu jménem Patreon. Jde o měsíční sponzoring, jehož výši si sami určíte. Můžete to považovat za dar, předplatné nebo směnný obchod. My samozřejmě nechceme vaše úspory zadarmo a nabídneme vám věčnou slávu v podobě zmínky na webu nebo ve videu, možnosti rozhodovat do jisté míry o obsahu některých pořadů, ale také exkluzivní přístup k merchi nebo vytuněnou ikonku, pokud se plácnete přes kapsu." Web Moviezone zkouší nový způsob financování. Více tady.
"Podle analytiků je velikost trhu ´domácího videa´ konstantní už od roku 2005 - tehdy šlo o 25 miliard dolarů, které se dělily hlavně mezi fyzická média (jen DVD představovala 16 miliard dolarů) a pár dalších variant. Jenže v roce 2019 tu máme paradox - trh je prý stále 25 miliard dolarů, DVD se prodávají už jenom za 2,2 miliardy a streaming představuje 15 miliard dolarů." Analýzu "streamovacích válek" přinesla Lupa. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna