ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6186

Datum vydání článku: 9.11: 2019


Dějiny čtení

"James Dean bude 64 let poté, co zemřel, díky digitálním trikům účinkovat v novém filmu. Společnost Magic City Films získala práva na to, aby znovu vytvořila jeho podobiznu pro chystané akční drama z období války ve Vietnamu nazvané ´Finding Jack´. Deanovu postavu studio vytvoří kombinací starých fotografií, archivních záznamů, digitálních triků a scén natočených s dubléry, jejichž podoba bude posléze počítačově upravena." O chystaném "zmrtvýchvstání" Jamese Deana napsalo Aktuálně. Více tady.
"Jan Werich vylíčil, jak byl s Jiřím Voskovcem na Riviéře právě ve stejné době, kdy tam Chaplin prchal před zvědavými turisty, případně se slunil na pláži s dvojicí Fairbanks–Pickofordová. Jindy seděl Werich vedle Chaplina v jistém baru v Nice, jenže kvůli vlastní škytavce si prý legendy skryté za novinami nevšiml. Do třetice společně vystupovali v newyorské Carnegie Hall, ale těsně předtím, než se V+W stihli seznámit, odvedl jim Chaplina jeho známý." O knize Ondřeje Suchého "Když Chaplin potkal Buriana" napsala Mirka Spáčilová. Více tady.
"To, že se zavřely Topserialy.to, rozhodně neznamená konec pirátství v Čechách. Konkurence je veliká a když zavřete jeden pirátský web, další dva vzniknou. U Ulož.to je to komplikovanější, protože je pod neustálým drobnohledem a kontrolou. Topserialy.to byl strukturovaný web typu Netflixu, kam přijdete, zvolíte si seriál a máte všechny díly k dispozici. Takhle to u Ulož.to nefunguje. Musíte hledat. Ten seriál tam pak možná je, ale možná také není." Rozhovor s Tomášem Vyskočilem, zakladatelem serveru Filmtoro, vyšel v Lidovkách. Více tady.
"Autori publikácie o vybraných filmoch píšu filozoficky, esteticky aj autobiograficky ladené eseje. Delí ich dvadsať rokov, odlišné vzdelanie aj kritický prístup, čím vzniká polemický dialóg o dejinách filmu. V prvom vydaní bola publikácia rozčlenená do desiatich kapitol, v druhom pribudli dve kapitoly, každá obsahuje desať filmov. O každom filme sú dve eseje, prvú píše ten, kto film navrhol, druhá je komentárom druhého autora." O vydání knihy "Naše filmové storočie" autorské dvojice František Gyárfáš a Juraj Malíček informoval Slovenský filmový ústav. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna