ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6164

Datum vydání článku: 18.10. 2019


Short Cuts

Už několikrát předvedla Česká televize, že zvládá dostat divácky úspěšný produkt na DVD v co nejkratším odstupu od uvedení na obrazovce, tedy dokud je ještě v "živé paměti" sledujících. Po televizním filmu Dukla 61 (2018) Davida Ondříčka či seriálech Rédl (2018) a Vodník (2019) se tak tentokrát stalo s šestidílným seriálem Sever (2019), režírovaným Robertem Sedláčkem - na obrazovkách byl jeho poslední díl odvysílán 7. října a týden poté už je dvojdisk v obchodech.
Dánské filmy bývají na "počeštěných" DVD k vidění vždy jen jednou za několik let, takže už jen proto si zde každý z nich zaslouží zmínku. Snímek Svátky klidu a míru (Den tid pa aret, 2018), který nejen režírovala, ale zahrála si v něm i hlavní roli Paprika Steenová, se mihl i v českých kinech a na DVD se v listopadu objeví ve spolupráci společností Film Europe a MagicBox.
Společnost MagicBox vrací měsíc co měsíc do tuzemské distribuce starší tituly Universalu, který v ČR dříve distribuoval Bonton. Na začátku listopadu se tak do prodeje vrátí i pět let starý (a českými titulky vybavený) dokument Roger Waters the Wall (2014), nabízející sestřih ze tří koncertů monstrózního čtyřletého turné, na němž Waters přehrával jedno z nejslavnějších alb historie rocku. MagicBox do prodeje uvede jak DVD, tak BD-verzi,
Asi jen sběratelé zahraničních edic českých filmů ocení aktuální italské DVD s restaurovanou verzí snímku Ostře sledované vlaky (1966) Jiřího Menzela, které pod názvem Treni Strettamente Sorvegliati vydala společnost A R Productions. V ČR restaurovanou verzi nejen na DVD, ale i na BD, poslal do obchodů už před čtyřmi lety Národní filmový archiv.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna