ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6151

Datum vydání článku: 5.10. 2019


Dějiny čtení

"Ačkoli byl uměleckým solitérem, podle dobové charakteristiky ´věčným mužem v pozadí´, nejen ke slavnému pokolení jej vázaly blízké vztahy. Na náchodském gymnáziu byl spolužákem Miloše Formana, který ho posléze přizval k natáčení svého ´Amadea´ jako režiséra druhého štábu. K profesi jej přivedl Vratislav Blažek a na FAMU se Schmidt ocitl v proslulém ročníku profesora Otakara Vávry, kam patřili ještě Věra Chytilová, Jiří Menzel či Evald Schorm; ostatně Vávrovi pak asistoval při natáčení ´Srpnové neděle´." Nekrolog Jana Schmidta napsala pro iDNES Mirka Spáčilová. Více tady.
"Je dost možné, že od oficiálního spuštění českého Netflixu nás dělí již jen poslední víkend. Databázi platformy již zaplnil první český obsah, a pokud můžeme věřit titulku ´Coming Tuesday´ v kategorii ´Latest´, měla by být řeč o dostupnosti od úterý 8. října. Podle informací ´Filmtora´ by česká lokalizace Netflixu mohla dorazit již příští týden. Indicie tak přibývají a netflixovská databáze se nyní utěšeně rozrůstá o celou řadu českých snímků. Pokud předpovědi vyjdou, stane se Česká republika příští týden 25. zemí na světě, která dostane svou lokální verzi Netflixu." Do spuštění českého Netflixu chybí už jen desítky hodin. Více tady.
"Necelý půl rok poté, co Terrence Malick uvedl svůj poslední film ´A Hidden Life´ v hlavní soutěži festivalu v Cannes, už americký režisér natáčí svůj další snímek. Tím bude biblické drama o životě Ježíše Krista, které zatím nese pracovní název ´The Last Planet´." O novém projektu Terrenceho Malicka informoval Cinepur. Více tady.
"Tehdy pětadvacetiletý Gott měl s pražskou scénou nočních tanečních kaváren vcelku slušné zkušenosti. Nějaký čas v nich vystupoval například s orchestrem Karla Krautgartnera a režisér Václav Krška jeho obsazením do filmu ´Komedie s Klikou´ obdařil cestu hrdinů napříč nočními pražskými podniky dojmem větší autenticity. Míru autenticity v sobě měl i obdivně fanynkovský pohled Jiřiny Bohdalové, protože Karel Gott byl v půli šedesátých let novým hudebním objevem." Filmovou kariéru Karla Gotta důkladně zrekapitulovala Jindřiška Bláhová. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna