ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6144

Datum vydání článku: 28.9. 2019


Dějiny čtení

"´Rebeccu´ jsme uvedli i na letošním ročníku Noir Film Festivalu. U té příležitosti jsme také pokřtili premiérové české vydání filmu na blu-rayi. Ve stylové krabičce kromě disku najdete i booklet s esejí, ve které popisuji produkční historii Rebeccy a nesnadnou spolupráci Hitchcocka a Selznicka, jež i přes řadu neshod vyústila v mimořádný komerční i umělecký triumf. Pokud chcete naši aktivitu podpořit – a třeba i přispět k tomu, aby nezůstalo jen u tohoto jediného vydaného titulu – nejlépe tak učiníte zakoupením disku. Prášit se na něj určitě nebude – opakované zhlédnutí je totiž takřka nevyhnutelné." Text nazvaný "Rok s Rebeccou" publikoval na svém blogu Milan Hain. Více tady.
"Desetidílný seriál ´The Dark Crystal: Age of Resistance´ je spíš dárek fanouškům původního filmu. Tvůrcům se ale podařilo ducha originálu v mnoha ohledech úspěšně updatovat do současného světa. ´Age of Resistance´ především zachoval techniku a vizuální styl předlohy. Všechny postavy jsou opět mechanické loutky oživované v zásadě stejným způsobem jako v původním filmu." O netflixovském seriálu, inspirovaném (na "počeštěných" DVD, BD a UHD vydaným) filmem Temný krystal (The Dark Crystal, 1982) Jima Hensona, referovalo Radio Wave. Více tady.
"V Praze se točila závěrečná scéna s rodiči. Miloš potřeboval slzy, přišel za mnou a byl takovej ostřejší. Klekla jsem si v tom kombiňátku a on najednou říká: ´A nemám tě rád.´ V tu ránu se mi spustily slzy jak hrachy. Žádný slova tam nebyly, jenom poslouchám, a tím končily ´Lásky´." Ukázka z badatelského rozhovoru NFA s Hanou Brejchovou, popisující natáčení filmu Lásky jedné plavovlásky (1966) Miloše Formana, vyšla ve Filmovém přehledu. Více tady.
"Na opětovná obvinění Woody Allen v rozhovorech reagoval věcně a jednoznačně s tím, že se nedopustil ničeho špatného. Postavil se za něj také jiný adoptivní potomek, Moses Farrow, který tvrdil, že Dylan Farrow byla celou dobu naváděna jejich společnou matkou, herečkou Miou Farrow." U příležitosti tuzemské premiéry Allenova filmu Deštivý den v New Yorku (A Rainy Day in New York, 2019) zrekapituloval Kamil Fila i jeho "sexuální kauzu". Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna