ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6130

Datum vydání článku: 14.9. 2019


Dějiny čtení

"Prezident Miloš Zeman vyznamená srbského režiséra a hudebníka Emira Kusturicu medailí Za zásluhy. Učiní tak 28. října při oslavách státního svátku. Podle prezidenta může být Kusturica pojítkem mezi Českou republikou a Srbskem. S Kusturicou, který v 70. letech minulého století studoval v Praze, se Miloš Zeman setkal v Bělehradě." O chystaném "filmařském" vyznamenání napsal mj. web Aktuálně. Více tady.
"Na trhu jsou velké obrázkové knihy věnované filmovému studiu Barrandov, filmům, které tam vznikaly, i jejich tvůrcům. Sepsal je Pavel Jiras. Vesměs se nazývají BARRANDOV, opatřeny doprovodným slovním nebo číselným dovětkem. V minulých letech vyšly tři svazky pokrývající období do roku 1945, kromě toho též ´monografický´ příspěvek pojednávající o Miloši Formanovi, pak ještě následoval svazek mapující zahraniční filmy na Barrandově natáčené. Nyní vyšel díl pokrývající poválečnou tvorbu až do roku 1960 a opatřený podtitulem ´Nešťastně šťastná generace´." Knihu Pavla Jirase Barrandov 1945-1960 – Nešťastně šťastná generace zrecenzoval v Kultuře 21 Jan Jaroš. Více tady.
"Oficiální spuštění služby bude 12. listopadu. V tento den bude Disney+ dostupná ve třech zemích - USA, Velké Británii a Nizozemí, a to za 6,99 dolarů/euro za měsíc. A protože se aktuálně nacházíme s Filmtoro v Nizozemí, mohli jsme pro vás nejen nahlédnout dovnitř, ale také sestavit kompletní seznam titulů, které jsou k dispozici. V Česku si na službu budeme muset ještě chvíli počkat. Na přelomu roku 2019 a 2020 se Disney+ vydá do západní Evropy a východní Asie, východní Evropa a Jižní Amerika přijdou na řadu koncem roku 2020, tedy nejdříve za rok." O momentálně nejdiskutovanější streamovací službě Disney+ napsal web Filmtoro. Více tady.
"Kdo by mohl zapomenout na slavnou závěrečnou scénu Dr. Divnolásky, kde za tónů písničky ´Very Lynn We´ll Meet Again´ začnou bouchat atomovky? Nikdo, že? A věděli jste, že Kubrick točil dál? Vám dobře známá scéna končí závěrečným vzepjetím Divnolásky z jeho vozíku, a právě tady měla scéna pokračovat. Divnoláska měl po pár krocích upadnout. Následně generál Turgidson zaregistruje, jak všechny fotí ruský velvyslanec. Chce ho prohledat, ale velvyslanec se nedá a hodí po něm koláč, který má po ruce. Samozřejmě se netrefí a sladké sejme prezidenta Muffleyho. A to zdaleka není vše." Do článku o deseti nejdražších vystřižených scénách ze slavných filmů na Moviezone "pronikla" i satira Dr. Divnoláska (Dr. Strangelove, or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, 1964) Stanleyho Kubricka. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna