ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=6008

Datum vydání článku: 16.5. 2019


Short Cuts

O chystané červnové "remasterované" edici Herzova snímku Petrolejové lampy (1971) jsem už psal, nebude ale jediným titulem, který MagicBox pošle ve stejné reediční řadě v šestém měsíci letošního roku do obchodů. Dalšími dvěma budou snímky Dobří holubi se vracejí (1988) Dušana Kleina a Pozor, vizita! (1981) Karla Kachyni.
K nedávno vydanému BD s restaurovanou verzí snímku Cesta do pravěku (1955) Karla Zemana přidá Muzeum Karla Zemana i CD s jeho audioverzí. V neobvyklé "zvukové adaptaci" Cesty do pravěku dostal roli vypravěče Oldřich Kaiser, doprovozený úryvky ze zvukové stopy filmu včetně dialogů a hudby E.F. Buriana.
Na Munifestu neboli filmovém festivalu ke 100. výročí Masarykovy univerzity v brněnském kině Scala bude v sobotu 18. května po odpolední projekci Ďáblovy pasti (1961) besedovat o knize František Vláčil: Život a dílo její autor Petr Gajdošík.
Působivé porovnání čtyř ve světě vydaných DVD-verzí snímku Extase (1932) Gustava Machatého, včetně té před dvěma lety vydané Národním filmovým archivem, připravil recenzní server DVDFreak. Komparace screenshotů průkazně dokládá, že co do kvality přepisu "o parník" vede německé vydání. Recenzi najdete tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna