ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5954

Datum vydání článku: 23.3. 2019


Dějiny čtení

"Zdá se to jako včera, ale o disneyovském nákupu Foxů se mluví od listopadu 2017. Myšák se tehdy snažil získal lišáky za 52,4 miliardy dolarů, nakonec však celý obchod nešel zrovna hladce. Comcast totiž boj o Foxy nevzdal v prvním kole a Disney nakonec vyhrál až ve druhém s nabídkou 71,3 miliardy dolarů. Loni se pak několikrát řešilo, že je celý obchod skoro u konce. Reálně jsme ale v cílové rovince až teď, jelikož celá transakce oficiálně proběhne 20. března ve 12:02. Po poledni (samozřejmě amerického času) se tedy Foxové zařadí po bok Marvelu, Lucasfilmu nebo Pixaru. A celý filmový svět začne (znovu...) řešit, co přesně tenhle obchod znamená a jestli bychom se z něj měli radovat nebo ne." O "sloučení" studií 20th Century Fox a Disney píše na Moviezone Karel Ryška. Více tady.
"Zatímco se nejslavnější japonský tvůrce animovaných filmů Hajao Mijazaki neustále odebírá do důchodu, z něhož se zase na skok vrací, jedenapadesátiletý režisér Mamoru Hosoda pilně pracuje na tom, aby se stal nástupcem tohoto mistra jemných dětských vyprávění odehrávajících se uprostřed velkolepých světů. Novinka ´Mirai, dívka z budoucnosti´ byla letos nominována na Oscara za nejlepší animovaný film. Také se stala prvním japonským animovaným titulem, který měl premiéru na festivalu v Cannes." Deset tipů z programu právě probíhajícího Febiofestu zveřejnila redakce Aktuálně. Více tady.
"Finále už je neseno v rozverně smířlivé atmosféře při rodinné oslavě po narození dvou dcer proutníka Gustava Adolfa (tu první porodila jeho manželka, druhou milenka). Alexandr prožitím různých peripetií i jejich reflexí dozrál, nasazuje si baret, známý z fotografií slavného režiséra, stává se tedy před našima očima Ingmarem a dává pracovní pokyny filmovému štábu." Bergmanovskou inscenaci Fanny a Alexandr v Divadle na Vinohradech recenzovaly i Lidovky. Více tady.
"Autor díky archivům či tisku shromáždil obdivuhodné množství informací a svědectví. Čtenář by neměl vynechávat ani poznámky pod čarou (je jich přes dva tisíce šest set!), i v nich se totiž vedle odkazů na prameny ukrývají cenné zajímavosti včetně takových detailů, jako že třeba neherec Zdeněk Mátl, který hrál v Adelheid bratra titulní postavy, působil od osmdesátých let v Texasu, kde založil vlastní školu juda a trénoval zde mimo jiné i Chucka Norrise." Další recenze vláčilovské monografie Petra Gajdošíka vyšla v Hostu. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna