ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5819

Datum vydání článku: 10.11. 2018


Dějiny čtení

"Pro všechny milovníky amerického filmaře a ´šíleného primitiva z videopůjčovny´ Quentina Tarantina je určena kniha Tarantino - Retrospektiva od amerického filmového kritika Toma Shona. Tato úžasná retrospektivní fotografická publikace mapuje všechny filmy Quentina Tarantina od My Best Friend´s Birthday až po Osm hrozných. Kniha je poctou výjimečnému režisérovi, producentovi, scenáristovi i herci - vášnivému a nespoutanému tvůrci kultovních filmů." Krátká informace o nakladatelstvím Knihy Dobrovský vydaném svazku Tarantino - Retrospektiva se objevila na Filmserveru. Více tady.
"Evu Límanovou si můžete pamatovat jako plavovlásku Lenku z filmu Otakara Vávry Zlatá reneta nebo Ivanu z debutu Jaromila Jireše Křik. Živila se také jako zdravotní sestra, laborantka a redaktorka Hlasu Ameriky. Celý život ji však doprovázela především láska k literatuře. Už v roce 1960, sedm let předtím, než z Československa emigrovala, vydala jako pětadvacetiletá sbírku povídek Holka k smíchu. Nedávno pak se svým mužem Antonínem sepsala knihu haiku Když zmlknou mobily. Ten nejintimnější příběh svého a bratrova dětství, které poznamenala druhá světová válka, však na papír převedla až nyní." Sestra režiséra Ivana Passera Eva Límanová v 83 letech vypráví příběh jejich společného dětství v knize Chodí pešek okolo. Více tady.
"Tuzemský filmový distributor Bontonfilm v čele se svým majitelem Martinem Palánem uzavřel dohodu s hollywoodským studiem Sony Pictures ohledně digitální distribuce takzvaného videa na vyžádání (video on demand, zkráceně VOD). Počínaje říjnem tak český Bontofilm začal uvádět filmy od Sony v českých a slovenských internetových videotékách, jako jsou O2 TV, Banaxi nebo Slovak Telekom." Novinku na poli VOD-distribuce zaznamenal Médiář. Více tady.
"První stránky představují výchozí román Maria Puza a hlavní aktéry jeho a Coppolova příběhu. Prostřednictvím medailonků hlavních postav si může čtenář připomenout děj filmu a – pokud to třeba zapomněl – přiřadit k jednotlivým jménům jejich herecké představitele. Další kapitoly pak sledují vznik snímku od psaní scénáře a dalších příprav přes natáčení až po střih a nahrávání hudby." O knize Petera Cowieho Kmotr: Neznámá fakta a dokumenty ke kultovnímu filmu, vydané Knižním klubem, píše ve 25fps Milan Hain. Více tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna