ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5816

Datum vydání článku: 7.11. 2018


Short Cuts

Připravované české filmové muzeum NaFilM jsem na Zóně už několikrát zmiňoval, naposledy v souvislosti s jeho plánovaným otevřením v prosinci. Organizátorky nyní shánějí potřebné finance prostřednictvím veřejné sbírky na platformě Hithit, kde již shromáždily více než tři pětiny potřebné částky. Více tady.
Termín vydání disku s dvojicí restaurovaných němých snímků režiséra J.S. Kolára, hororem Příchozí z temnot (1921) a Karlem Lamačem spolurežírovaným snímkem Otrávené světlo (1921), byl několikrát posunut, minulý týden se ale DVD spoluvydané NFA a FEXem konečně objevilo ve vybraných e-shopech. Náhled obalu disku a detailní specifikace jeho obsahu jsou k nalezení například na e-shopu NFA tady.
Pětasedmdesáté narozeniny Terryho Malicka oslaví pražské kino Ponrepo cyklem tří filmů a jedné přednášky. Přednášejícím na dnešní akci nazvané Malickův vesmír bude Luděk Čertík, následně bude uveden 24.11. snímek Badlands (1973) z 35mm kopie, 26.11. Cesta času (Voyage of Time, 2016) z DCP a 15.12. Nebeské dny (Days of Heaven, 1978) z 35mm kopie.
Přinejmenším ty, kdo považují patnáct let starý snímek Úžasňákovi (The Incredibles, 2003) Brada Birda za zdaleka nejpodařenější "pixarovku", jistě potěší informace o blížící se "digitální" premiéře jejího pokračování. Animák stejného režiséra, lišící se od prvního filmu jen dvojkou v názvu (Úžasňákovi 2), doveze do tuzemských obchodů na DVD a BD v prvním prosincovém týdnu MagicBox.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna