ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5797

Datum vydání článku: 19.10. 2018


Short Cuts

Při použití zdejšího vyhledavače zjistíte, že jméno Ondřeje Štindla se (obvykle v podobě odkazu na některý z jeho textů) na Zóně vyskytuje čtyřicetkrát, asi tedy nepřekvapí, když upozorním na jeho čerstvě vydanou knihu 50 podivuhodných postav. Nakladatelství Echo Media do ní shromáždilo padesátku textů z posledních dvou let, napsaných Štindlem pro týdeník Echo.
V listopadu vydá Bonton na DVD dva české filmy, které nedávno sklidily vcelku slušný recenzní ohlas. Snímek Úsměvy smutných mužů (2018) Dana Svátka odstartuje s cenovkou 300 Kč, komedie Chata na prodej (2018) Tomáše Pavlíčka vstoupí do obchodů o stokorunu levněji.
Do DVD-edice Národního filmového archívu zařazený disk s dvojicí restaurovaných němých snímků režiséra J.S. Kolára, hororem Příchozí z temnot (1921) a Karlem Lamačem spolurežírovaným snímkem Otrávené světlo (1921), měl do prodeje vstoupit na začátku tohoto týdne, na poslední chvíli ale byla edice posunuta na pondělí 22. října.
Inkriminovaný DVD-box sice vyšel už před několika lety, jeho existenci jsem ale tehdy nezaznamenal, a proto tak činím alespoň teď. Česká televize ve své DVD-edici vydala i proslulý dětský seriál Kamarádi (1969/1973) Vlasty Janečkové s Markem Ebenem coby Válečkem. Jak bylo u jejích starších seriálových DVD-edic zvykem, hýřivě na pouhých třináct dvacetiminutových epizod "spotřebovala" neuvěřitelných šest disků.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna