ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5483

Datum vydání článku: 9.12. 2017


Dějiny čtení

"Andersonův nový film ´Psí ostrov´ se odehrává v Japonsku. Zlý starosta města Nagasaki se rozhodne vyřešit místní epidemii tím, že všechny psy uvězní na ostrov zvaný Ostrov odpadků. Právě sem se zachránit svého mazlíčka vypravuje mladý hrdina snímku, dvanáctiletý Atari, jenž má stejné přijmení jako starosta města – Kobajaši. Na ostrově se chlapec seznámí s pěticí psů, kteří již mají karentény dost a rádi by se vrátili zpět do civilizace. Režisér, který v celém svém díle odkazuje na světovou kinematografii, uvedl, že film ´Psí ostrov´ zamýšlí částečně jako poctu japonskému režisérovi Akiru Kurosawovi, autorovi titulů ´Sedm samurajů´ nebo ´Rašomon´." Nový animovaný film Wese Andersona zahájí 15. února Berlinale a do českých kin ho poté uvede společnost CinemArt. Více tady.
"Příští rok uplyne rovných sto let od narození významného švédského režiséra Ingmara Bergmana. Hned několik českých institucí spojí síly a během celého roku budou nabízet doprovodné akce s hosty, filmová promítání nebo divadelní premiéry. Všechno úhledně spojené pod hlavičkou projektu Bergman 100." O chystané sérii bergmanovských akcí píše v Lidovkách Jaroslav Totušek. Více tady.
"Zimmer na pódiu sešel s více než sedmdesáti hudebníky: symfonickým orchestrem, komorním tělesem, sólisty na smyčcové nástroje, pěveckým sborem a početnou rockovou kapelou, již na některých koncertech doprovázel Brit Johnny Marr, někdejší kytarista skupiny The Smiths zpěváka Morrisseyho. Světelnou stránku večera vymyslel Marc Brickman, který dříve spolupracoval na show kapel Pink Floyd či Nine Inch Nails." O nedávno vydaném DVD a BD Hans Zimmer: Live In Prague píše na iHned Frank Kuzník. Více tady.
"Je to sotva pár hodin, co jsme se dozvěděli, že Quentin Tarantino by si rád natočil vlastní Star Trek. A že se mu to možná povede. Se svým nápadem navštívil J.J. Abramse, ten z něj byl nadšený a předhodil ho Paramountům a těm se tahle myšlenka taky líbila." Jedna z nejujetějších hollywoodských spekulací posledních let začíná žít vlastním životem. Více na MovieZone tady.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna