ZÓNA *** netuctové filmy (nejen) na DVD ::: http://zona.bloudil.cz

URL článku: http://zona.bloudil.cz/index.php?id=5459

Datum vydání článku: 15.11. 2017


Short Cuts (modře)

V tomto týdnu do českých obchodů konečně dorazilo BD s režisérskou (o pět minut delší) verzí snímku Zodiac (2007) Davida Finchera. Disk měl původně vyjít už v červnu, kvůli technickým problémům ale byla jeho premiéra posunuta o téměř půlrok.
Na začátku září jsem psal o chystané BD-edici slavné adaptace románu Jamese Hiltona Ztracený obzor (The Lost Horizon, 1937), režírované Frankem Caprou. K osmdesátému výročí natočení společností Sony připravené BD, nabízející ve 4K restaurovaný přepis, je ve verzi vybavené českými titulky již v prodeji například na německých e-shopech.
U příležitosti premiéry nejnovějšího snímku Christophera Nolana Dunkerk (Dunkirk, 2017) chystá společnost Warner na UHD BD i trojici starších režisérových filmů, již dříve vydaných na "počeštěných" DVD i BD. Trojici UHD BD se snímky Dokonalý trik (The Prestige, 2006), Počátek (Inception, 2010) a Interstellar (2014) dopraví do tuzemských obchodů MagicBox v prvním prosincovém týdnu.
V září dovezl na český trh Bonton čtyřdiskový DVD-box společnosti Sony se seriálem Američtí bohové (American Gods, 2017), inspirovaný stejnojmennou knihou Neila Gaimana. V zahraničí lze ale Americké bohy s českými titulky koupit i ve "vysokém rozlišení" - českou titulkovou sadou vybavené BD je v prodeji například ve Španělsku nebo v Polsku.
Před měsícem byla na Zóně k nalezení informace, že v zahraničí jsou v prodeji další čtyři zajímavé tituly na UHD BD vybavené jak českými titulky, tak dabingem - snímky Apollo 13 (1995) Rona Howarda, E.T. - Mimozemšťan (E.T.: The Extra-Terrestrial, 1982) Stevena Spielberga, Dracula (1992) Francise Forda Coppoly a Most přes řeku Kwai (The Bridge on the River Kwai, 1957) Davida Leana. První dva jmenované filmy, vydané společností Universal, doveze do tuzemské distribuce v prosinci Bonton.


Copyright © 2002 - 2024, Zóna